Sivut

torstai 20. joulukuuta 2012

Yummy!

Lupasin eilen, että lisään blogiin käsintehtyjen karkkien reseptejä. Tässä olis kuvien kera!

Fudge
 2dl vispikermaa
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
50gr voita
200gr tummaa suklaata rouhittuna
1 dl rouhittuja pähkinöitä
1. Kiehauta kerma, sokeri ja siirappi. Lisää voi. Keitä, kunnes seos on kinuskimaista.
2. Kun massa on kinuskimaista ota kattila liedeltä ja lisää rouhittu suklaa. Anna suklaan sulaa hiljalleen ja sekoita seos, lisää pähkinät.
3. Laita matalaan vuokaan leivinpaperi ja kaada seos vuokaan. Laita jääkaappiin jähmettymään.
4. Leikkaa kovettuneesta fudgelevystä paloja terävällä veitsellä. Säilytys jääkaapissa.


 Minttusuukot ~30 kpl
4dl tomusokeria
1 dl vettä
2 maustemittaa etikkaa
10 tippaa piparminttuöljyä (saa isoista ruokakaupoista)
75gr tummaa suklaata
1.    Sekoita tomusokeria, vettä ja etikkaa noin 10 minuuttia (116 asteessa. Lämpöä voi seurata esim. lihalämpömittarilla) kunnes seos tahmeutuu. Kaada seos muovikulhoon ja anna hieman jäähtyä. Lisää piparminttuöljy.
2.    Nosta kulho lämpimään vesihauteeseen ja sekoita, kunnes massa muuttuu tahmeasta paksuhkoksi
3.    Lusikoi leivinpaperille noin 2 euron kokoisia kasoja ja anna kovettua huoneen lämmössä.
4.    Lisää jähmettyneisiin suukkoihin suklaasydän sulatetusta suklaasta esimerkiksi pienellä lusikalla. Anna jähmettyä huoneenlämmössä.
Minttusuukot säilyvät rasiassa huoneenlämmössä. Jos laitat kerroksittain, niin laita jokaisen kerroksen väliin leivinpaperi, etteivät namut tartu toisiinsa


Namut valmiina saajalleen :) Fudget on kiepsautettu leivinpaperiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Can I Haz a Cheezeburger? <3