Sivut

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Greetings from Turkey!

Kävästiin Turkissa 3.-10.4. pyörähtämässä Henun ja Janin kanssa. Päädyttiin Finnmatkojen jokerimatkalle, eli tiedettiin, että lento lähtee Vaasasta ja kohteena on "Turkin etelärannikko". Ei siis tiedetty, päästäänkö Janin kanssa edes samaan hotelliin.. Matkalla oli hintaa hurjat 240€/ nenä.. Jokerimatkan ehdoissa varoteltiin jopa ,ettei olisi edes omaa WC:tä ja kannattaa varautua omiin WC-papereihin.. Noh, halapaa!

Antalyassa meille selvisi, että päästään Alanyaan ja samaan hotelliin. Samaan, neljän tähden Flower Garden huoneistohotelliin! Oh wait.. "majoitus saattaa muuttua matkan aikana useaan kertaan".. Noh.. Halapaa! Majoitus vaihtui kerran noin loman puolivälissä saman hotellin sisällä toiseen huonetyyppiin, aurinkoisella parvekkeella.
Hautumaa, jossa ruokittiin kulkukissoja ja niille oli suojapaikkoja.

Alanya by Day

Alanya by Night
Säät suosi meitä matkaajia. Joka päivä oli reippaasti +20c vaikkakin yhtenä päivänä satoi vettä. Kuten myös saapumisyönä.. Ei se haitannut onneksi menoa. Aurinkoa riitti ja rannallekin päästiin. Kleapatra Beachilla oli hurjat aallot, ei viileä merivesi tuntunut niin viileältäkään, kun aalloissa touhusi. Rannalla varoitettiin päivittäin ristiaallokosta, mutta kun me vaan vähän pulahdettiin.. Paikalliset saikin liimata mun ukkovarpaan kasaan, kun se kolhin kiveen. Parantui sekin jo.

Aaltojen loiskeessa
Kleopatra Beach
Ruoka oli hyvää ja kohtuu hintasta. Osa ruoista kokattiin hotellillakin ja ostettiin kaupasta paljon hedelmiä, marjoja ja vihanneksia (paikalliset minibanaanit ja puusta poimitut appelsiinit! <3). Syötiin myös jotain papujauhepihvejä, kananakkeja, bulguria, pastaa, ekmekkiä (siis, paikallista vaaleaa kuohkeaa leipää) ja salaatteja. Juusto on siellä ihan kamalan hintasta! Ruokapaikoista maininnan ansaitsee Hisar kale-kukkulalla (matkalla Alanyan linnalle) ja siellä syöty forelliannos. Upee näköala ja maistuvaa sapuskaa. Lokma Ocakbaşi Restaurant ansaitsee ihan huippukehut! Kolmelle ihmiselle todella mahtavat ruoat n. 50€. Alun alkaen tilattiin vaan jotkut Grill Mix lautaset.. Saatiin kylkiäisinä ja kaupanpäällisenä grillattuja kasviksia, salaattia, turkkilaista pizzaa, mezejä, katkarapupataa (NAM), tuoretta ja kuumaa halvaa sekä tuoreita hedelmiä... NAAAAM! Muuten syötiin pienemmissä kojuissa, missä paikallisetkin käy. Niin me on aina tehty.

Kalaa <3
Aika saatiin menemään nopsaa, kun vuokrattiin skootterit paikallisilta.Saatiin tingattua niille päivähinnaksi n. 12,5€. Huristeltiin niillä kukkuloille, Dim Magarasi luolalle ja pitkin poikin Alanyaa. Siellä on liikenne sellainen, että pääsee kuitenkin nopeasti sen rytmiin. Bensa maksaa siellä enemmän kuin Suomessa, eli kallista on. Mutta eihän skootteri mitään kulutakkaan.. Kävin myös Dr. Fish Spa jalkahoidossa kun sai 5€/10min sellaista kokeilla. Tykkäsin! Ostoksiakin ehdittiin tekemään päivien mittaan. Ittelleni ostin paitoja, huppareita, koruja, mausteita ja paikallisia pussiteemakuja. Vaatteita ostaessa on hyvä pitää mielessä myymälät, joissa myydään aiempien sesonkien tuotteita polkuhintaan, eikä tartte edes tingata. Siellä sai joissakin kaupoissa minkä tahansa vaatteen kiinteään hintaan (3/4/5€) oli kyse sitten laukuista, farkuista, huppareista tai T-paidoista. Ja valuutta kannattaa vaihtaa paikan päällä. Valuuttakurssi on huomattavasti parempi

Alanyan paikallisbasaarin hetelmää
Paikallisbasaarin maustetiski
Dim Magarazi - tippukiviluola
Sitruuna Efestä kelpas nautiskella auringossa <3 Niit äsai tummana, vaaleena, suodattamattomana... You name it!

rakst<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Can I Haz a Cheezeburger? <3