Sivut

torstai 14. kesäkuuta 2012

Kissanpentu sairastaa.

Meille reilu viikko sitten tullut Hulda, Levkoi, on ollut kipeänä viimeiset muutamat päivät. Sillä alkoi vatsatauti muutama päivä sitten ja ajattelin, että se johtuu esimerkiksi stressistä uuden kodin ja kissalauman vuoksi. Annoin Attapectiniä ja Tehobact- jauhetta muutaman päivän, eikä niistä ollut mitään apua. Ruokahalu oli edelleen huono ja kissan ollessa jo tullessaan tosi laiha, huolestuin kun se alkoi oksentamaan tiistai-iltana rajusti. Soitin pieneläinklinikan päivystykseen, josta neuvoivat pistämään ihon alle keittosuolaliosta. Huoli painosti, mutta töihin piti lähteä. Onneks on ukkokulta, joka jäi kotiin vahtimaan vointia. Aamulla se olikin jo parempi, mutta soitin silti eläinlääkärille. En saanut vakipaikkaani Sopulitien ell asemalle aikaa tälle päivälle ja silmiini osui kehuja saanut Ahma eläinklinikka Viikissä. Verraten Sopulitien eläinlääkäriin, Ahmassa on myös kuvantamislaitteet; röntgen- ja ulträaanilaitteet. Bongasin myös, että ell Einar Eriksson on heillä nykyään töissä. Einar on tuttu matelijapuolen sairauksien hoidosta sekä rottieni hoidosta jo vuosien takaa. Saattaa olla, että on ell aseman vaihto edessä..

Sori, sattu vaan silmään toi kuva kun etin tietoa kissojen vatsataudeista
Meillä oli puolalainen eläinlääkäri Andrzej Suchodolski, joka tutki aivan kiireettä Huldan ja kuunteli, mitä huolestuneella omistajalla oli sanottavana. Samalla hän teki terveystarkastuksen ja kuunteli ja katseli kissaa kauttaaltaan. Lopputuloksena oli diagnoosi kroonistuneesta suolistotulehduksesta, kolmen viikon Tylosin kuuri ja Oftan Aquakol tipat 7-10vrk ajan. Ja Inupekt fortea ainakin tuo kolme viikkoa. Ell lähti kesken vastaanoton hakemaan antibioottia, kun se oli päässyt loppumaan kaapista. Ihmettelin, kun tämä puki takkia päälle.. Hän huikkasi, että menee parikymmentä minuuttia, hän käy Viikin eläinsairaalasta hakemassa lääkkeet ja jäin yksin istumaan sitten ell huoneeseen.. Eläinklinikalla ei ollut muita lääkäreitä tuolloin, saati asiakkaita, joten istuin siellä yksikseni sitten odotteluajan. Huldan paino on noussut tulopainosta (1,9kg) 2,05kg:n. Hyvä alku sekin. Jahka masu vähän rauhoittuu, ruokalistalle tulee naudanrasvajauhetta ja ankanrasvaa painoa nostamaan. Nyt Hulda on meidän makuuhuoneessa eristyksissä ja saa siellä vähärasvaista ruokaa, jotta vatsa rauhottuu; Porta 21 sensitive nappulaa, seitä, kanaa, nautaa ja kalkkunaa.

Lottakin synnyttää ensi viikolla toivottavasti ja Ruttu tulee tänään iltapäivällä kotiin. Jää nähtäväksi, onko tullut voittoa tällä kertaa.. Ruttu olikin miesmatkallansa muutaman kuukauden, ihana saada se taas kotiin :)

VIKA YÖ! Loma alkaa aamulla klo 7.15! Lauantaina nenä kohti Uimaharjua ja ennen sitä on Perjantaina työporukalla pippalot Kivinokassa :)

1 kommentti:

Can I Haz a Cheezeburger? <3