Sivut

lauantai 26. tammikuuta 2013

Greetings from Egypt!

Palattiin Egyptin Hurghadasta kotiin jo reilu viikko sitten, vaan en ole aikaani ehtinyt käyttää blogiin. Loma oli mahtava, kiitos kysymästä! Haahuiltiin Hurghadan Sakkalassa ekana iltana ja varattiin tekemistä koko matkan ajaksi. Ekana käytiin Luxorissa katsomassa Kharnakin temppeli, Kuninkaiden laakso sekä Hatshepsutin temppeli. Boonuksena vielä tehtiin Niilin risteily "Banana Islandille" syömään siellä kasvaneita hedelmiä. Nom. Matka oli mukava, vaikkakin matkustettiin matka kolmella eri bussilla (menopaluu 500km). Matka maksoi paikallisilta otettuna 40 euroa / henkilö sisältäen matkat, lounaan, kaikki sisäänpääsyt vierailtaviin kohteisiin ja ammattitaitoisen, englantia puhuvan oppaan.


Skarabee!


Obeliskit Kharnakin temppelissä


Hatshepsutin temppeli


Banana island
Toinen retki tehtiin Jeeppisafarina Saharaan Beduiinileirille. Hintaa matkalla oli muistakseni 15€ / henkilö ja hinta sisälsi matkat, ruokailun, kameliratsastusta, terraariovierailun sekä erittöin mukavan, englanninkielisen oppaan.




Camelriding!
Kolmena päivänä oltiin snorklaamassa, yhtenä päivänä rannalla ja kahtena merellä. Merellä kummallakin retkellä oli kaksi snorklauspysähdystä koralleilla ja yksi Giftun saarella. Toinen retki oli meille räätälöity ja kun muut meni saarelle, jäätiin me Henun kanssa veneella kalastamaan. Tai siis. Mä otin auronkoa ja Henu kalasti. Retkillä oli hintaa 10€ ja 15€ / naama, sisältäen matkat, snorklauskamat, (kalastusvälineet räätälöidyllä retkellä), ruokailut ja juomat. Sekä sen enkkuoppaan :)


Vuokkokaloja

Picassokala

Jättiläismureena

Rausku


Lämpöä oli ekana päivänä vaan 20 astetta, mutta viikkoa kohtin se nousi joka päivä niin, että lähtöpäivänä oli 28 astetta lämmintä. Oltiin pakattu shotsitkin mukaan, mutta niitä taidettiin käyttää vaan yhtenä päivänä. Onneks pakkasin farkkujen ohella myös kevyemmät pellavahousut, ne oli just sopivat siellä käyttää. Ruoka oli hyvää (kun se ihmeen monia kiinnostaa) ja syötiin enimmäkseen siellä, missä paikallisetkin. Eikä saatu "Faaraon kirousta" eli vatsatautia. Ainoa, miten varaudutaan matkalla kun bakteerikanta ympärillä muuttuu on se, että aletaan syömään päivä-kaks ennen matkaa maitohappobakteerikapseleita ja ennen ruokailua desinfioidaan kädet. Jä ei syödä paikallisten mestoissa kun kunnolla kypsennettyä ruokaa ja passataan esimerkiksi salaatit ja majoneesit. Ruoka oli myös halpaa. Kahdella eurolla sai syötäväkseen paikallisen sämpylän lihalla ja vesi-/limupullon. Kalaa tuli syötyä paljon.


Basaari


Maustekoju

Paikallinen lihakauppa

Paikallinen hedelmätori

Kävin Hurghadassa nyt toista kertaa. Olin jo suorastaan unohtanut, miten LIKAINEN se paikka on. Joka puolella oli roskia, pölyä, kaatopaikkoja... Ja keskeneräisiä rakennuksia. Oli hurjaa, miten venäläisten turistien omissa keskittymissä oli niin siistiä, uutta ja jokainen paikallinen puhui venäjää. Niissä tuli käytyä, kun hettiin immeisiä retkille mukaan eri puolilta Hurghadaa. Hinnatkin oli siellä heti kyllä kalliimmat kanssa.. Taksilla ajeluhan ei käytännössä maksanut mitään, piti vaan sopia maksettava summa ennen kuin taksiin astui. Tinkiminen on siellä kaikessa kova sana, myös siis takseissa. Vesipiippua poltin joka ilta. Seuraavaksi Egyptiin voisi lähteä sukellusmatkalle Sharm-El Sheikiin, oon aivan lumoutunut punaisesta merestä! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Can I Haz a Cheezeburger? <3