Sivut

torstai 31. heinäkuuta 2014

Vacation

Kuuma, helteinen kesä uuvuttaa meikäläisenkin, vaikkakin nautin lämpöisestä. Alkuun se oli mukavaa, vaan nyt tuntuu, että kuuma tulee, vaikka vaan hengittäis. Ei saa valittaa, muttei pohjoisen ihminen ole tottunut kosteaan ja kuumaan ilmastoon. Ei, enkä edes halua valittaa, enää 146 yötä niin on joulu.. Uimarannalla on tultu löhöttyä paljon ja nautittua auringosta, veneilty, jäätelöä kuluu paljon ja olut on hyvää :) 
Suoritin Aquaworldin kautta vihdoin Advanced Open Water Diver kurssin. Kurssilla ei ollut mun lisäksi kuin kaksi muuta, joten saatiin aika yksilöllistä ohjausta kurssittajilta. Lauantaina oli 2 sukellusta veneeltä, toinen Suomenlinnan kupeessa, jossa tehtiin nosteenhallinnan harjoituksia ja toinen Kustaanmiekalla, Kronprins Gustav Adolfin hylyllä. Sinne on tehty Museoviraston toimesta köysin merkitty "kierros" opastetauluineen, joten siellä oli helppo edetä. Syvyyttä oli + - 20m ja lämpötila n. 6-7 astetta, mulla oli päällä 5+3mm märkkärit, eikä tullut edes kylmä. Ihmeen paljon oli nähtävä n. 300 vuotta vanhalla hylyllä! Laskeutuminen poijuköydestä hylyn perään oli alkuun pelottavan tuntuista, en ole ennen laskeutunut köyttä pitkin kuin 7m ja muuten mennyt rantasukelluksina. Sunnuntaina oltiin Iso-Melkuttimella suunnistamassa, syväsukeltamassa ja tekemässä etsintä & nostoa. Kivaa oli!


Kamat pestynä ja kuivumassa, AOWD suoritettu!
Eka lomaviikko alkaa olla takana, käytiin eilen kaverin kanssa Tallinnassa. Käytiin ihan extempore terminaalin edestä menevällä Prisman ilmaisbussilla Rocca Al Mare - kauppakeksuksessa, olipahan sillä kokoa (niinkuin muistelinkin). Mukaan tarttui kissanleluja, askartelutarvikkeita, alusvaatteita ja halpoja Panadoleja! Palattuamme kauppakeskukselta etsittiin ruokapaikka ja Kochi aidad oli suoraan edessä. Ulospäin se näytti ihan baarilta, mutta sisällä nenään tunki oluen valmistuksesta kertova tuoksu. PANIMORAVINTOLA! Talon omat oluet maksoivat 2,9€ / 0,5l (otin talon Bockia) ja ravintolan annokset maksoivat n. 10-15€. Itse otin alkuruoaksi silavalajitelman(!), joka tarjoiltiin mm. suolakurkkujen, sipulin ja kuuman ruisleivän kanssa. NAM! Pääruoaksi otin porsaan ribsejä mallaskastikkeella ja melkein nuolin lautasen. Annokset olivat tosi reiluja, kaverini otti hirveä ja muusia, eikä jaksanut syödä koko annosta. Hinta-laatu ja sijainti olivat aivan erinomaiset, tänne menen 100% varmasti uudelleen! Kotiinviemisinä ostin vielä laivasta kolme keissiä kaliaa, karpalolonkeroa ja rasperry soda-siideriä :) Laivalla on muuten nykyisin järjestään keissit halvempia, maissa kun hintoihin lisätään melkein 2€ pantteja.. vink vink :)

Lomalla on ollut aikaa ihan vaan itselle. Olen toki viettänyt myös sosiaalista elämää, mutta nauttinut päivistä, jolloin ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Tosin, ensimmäisenä lomapäivänä siivosin ylä- ja alakerran, parvekkeen sekä varaston. Tiistaina ajattelin vain maata, mutta sen sijaan askartelin fimomassasta. Eilen olin Tallinnassa ja tänään... Siivosin kissanhiekkalaatikon ja shoppailin Ebayssa. En muuta! Lauantaina tulee Henun sisko miehensä kanssa ja ensi viikolla äiti, veli ja sisko lapsineen. Ensi viikon lopulle voisi yrittää vaikka mökkireissua Vaasaan. 

Tein Fimomassasta kaulakorun
Hekla nauttii kesän helteistä turvallisesti valjaissa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Can I Haz a Cheezeburger? <3